fredag 24. januar 2014

Nye vinduer på plass

 

 

Først vil jeg takke for hyggelige kommentarer til det forrige innlegget. Jeg må bare presisere at jeg er ikke negativ til andre stiler enn min egen, men jeg kan bli litt lei hvis jeg blir eksponert for en stil over lang tid. Alle stiler har et snev av personligheten til den som har stilen. Jeg mener bare at man ikke må være redd for å være seg selv. Å følge trender er greit, men  om alle skulle være trendy så blir det nok litt kjedelig for oss alle, så JA TAKK til mangfoldet og JA TAKK til personlige innslag.  Noen lever lenge på en sak fra et anerkjent merke mens andre finner stor tilfredshet i det de har laget selv. Lykken er så mangt og med det skal vi over til til Bergheim…

Når man har kjøpt seg en gård som feriested og oppdager at huset er i så dårlig stand, at det må renoveres fra grunnen av for at det skal bli bolig av det.  For deretter å innse at man må flytte inn i huset som har blitt en anleggsplass å prøve å finne seg til rette, mens man venter på det riktige økonomiske øyeblikket for å sette planer ut i livet. Da er lykken over et  nytt vindu nesten ikke til å holde ut. Vinduene er spesiallaget etter målene på de andre vinduene sånn at de får lik størrelse og utseende fra utsiden av huset. Vi har ventet på vinduene siden i høst da vi endelig så oss råd til å bestille de.

Foreløpig er det tre nye vindu som skal inn, i stua på kjøkkenet og på badet. Sent i går kveld kom vinduet i kjøkkenet opp. Vi klarte ikke å vente.

_MG_1621 (640x479)

 

På andre siden av vinduet er den delen av stua som skal rives. Stua ble bygget ut på slutten av 70 tallet og den orginale ytterveggen av tømmer ble fjernet. Siden tømmeret går helt opp i mønet på huset var dette ikke helt bra for huskonstuksjonen og uten veggen var det heller ingen god nok bærekonstruksjon under. Tømmeret i 2 etg hadde seget ned flere cm og vi så ingen annen utveg enn å sette opp en ny vegg.  Utbygget skal rives og morgensol og dagslys skal få slippe inn gjennom de nye vinduene. onusen blir at fasaden blir lik den orginale, da huset ble bygd.

 

_MG_1620 (640x521)

 

Fram til nå har vindusåpningene vært dekket av plast men siden rommet bak ikke er oppvarmet har det vært en kald trekk hele tiden. Nå gleder jeg meg til to ting. Å beholde varmen inne i huset og til utbygget er revet og sola kan lyse opp  rommene.

Så for meg er lykken i denne omgang nye vinduer. En dør som skal gå fra stuen og ut er også bestilt, den har jeg allerede blogget om. Den må vi nok vente enda en måned på og så snart vi er sikker på at det ikke kommer mer frost og snø, river vi utbygget og slipper inn lyset. Det kan jeg nesten ikke vente til.

Så med det….

Riktig god helg.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med nye vinduer.

  Vet hvordan det er å bo i opp-pussingen og spare for å kunne fortsette.
  Da har man mye mer å være lykkelig over for man blir lykkelig over de små tingene (liker jeg å innbille meg selv :)

  Ha en herlig helg.
  Klem

  SvarSlett
 2. Det er sånne milepæler her også. Vi hadde trengt mange hundre tusen for å gjort alt som haster, vi burde gjøre og det vi har lyst til. Jeg tenker innimellom at vi burde ha laget en liste for å prioritere, men tror det vil bli litt overveldende.

  Derfor forstår jeg veldig godt at du synes det er stas å komme et skritt videre.

  SvarSlett
 3. Her skjer det ting, ser jeg :) Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 4. Gamle hus byr på utfordringer det er helt sikkert.
  Flott at de blir restaurert så de får tilbake sitt opprinnelige uttrykk.
  Supert med vinduer som er laget etter originalen. Det gir så mye tilbake til huset.
  Gamle fine hus med husmorvinduer gapende mot deg er ikke akkurat min favoritt...
  Lykke til med vinduprosjektet videre.
  Klemmer fra Marit

  SvarSlett
 5. Det ble godt med nye vinduer sikkert :) Har lest meg opp på det jeg ikke har fått med meg og er enig med deg. Kan være lykkelig uten å være super trendy. For meg så blir det bare stress og det er jo fryktelig dyrt også. Det tok noen år - men når vi kom ut til Sjøaker så har vi funnet oss selv og huset og hjemmet vårt bærer uttrykket av oss. Det at det er harmoni og behagelig å være i, betyr mye for meg. Det som er spennende er at vi har forskjellige stiler og vi bor jo forskjellige steder også. Noen liker det ene og andre det annet.
  Liker veldig godt stilen og hvordan du/dere har det. Elsker jo det nostalgiske sammen med det nye- og den gode herlige varme stemningen.

  Nyt dagen klem Monica

  SvarSlett
 6. Jeg har ingen problemer med å forstå at lykken er et nytt vindu. (",) Jeg skjønner at det blir litt av en jobb med rivinga, det er synd at det blei gjort på den måten i utgangspunktet. Men gjort er gjort, og jeg tror det blir veldig bra når dere er ferdige!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.