tirsdag 19. august 2014

Inn i skapet.

 

 

Da er skapet vi kjøpte åpnet og fylt med gamle skatter. Nøkkelen til skapet fikk vi aldri men vi har fått opp dørene uten å ødelegge låset. Det er like helt og fint men kan desverre ikke låses.

 

IMG_0765 (426x640)

 

Overskapet har jeg fylt med små og store skatter som jeg har arvet eller kjøpt brukt- Koppen med roser er et bruktfunn, det samme er ¨den bittelille Jesusfiguren

Underskapet skal fylles med juleserviset som ligger nedpakket i esker enda.

 

IMG_0767 (640x440)

 

Samlingen med gammelt fattigmannsølv er ikke akkurat imponerende men den utvides stadig. Lysestaken er arvet, resten er funnet på brukt og loppis både i Norge og i Sverige.

 

IMG_0768 (640x393)

 

De heklede bordene har mamma heklet til en hylle jeg hadde men nå pryder de hyllene i skapet og passet perfekt til det.

Tanken var først å male det hvitt inni men så fikk jeg lyst å bruke samme tapet som på veggen men skapet har to loddrette lister innvendig som vises på bildet over og under. Jeg tror ikke det blir fint å tapetsere over de, så kom jeg på idèen om at jeg kan male listene og tapetsere imellom, så det blir nok høstens interiørprosjekt.

 

Tre olje og eddik karafler kjøpt på bruktbutikk.

IMG_0769 (576x640)

 

Jeg har en brukbar samling med gamle krushunder som jeg kan vise fram når jeg har funnet en fin måte å stille dem ut på. Denne schæferhunden fikk jeg av en medstudent som fant den på en bruktbutikk i Bergen. Den har fått hedersplass i skapet.

IMG_0770 (640x542)

 

Til slutt dette kortet, jeg skal ikke si så mye om det annet enn at jeg fant det i en bok som lå igjen etter tidligere eiere på gården. Det traff meg mitt i hjertet. Den gamle mannen og den gamle elefanten…. Jeg måtte bare ta vare på det og nå står det i skapet men kanskje burde jeg finne en fin ramme til det.

 

IMG_0771 (456x640)

 

Vi har fortsatt go`vær og sommerstemning så jeg tror overgangen til høst kommer brått på i år. Til tross for vedvarende sommerstemning har det kommet på lune gulvtepper i stua og i går kveld tente vi opp i ovnen. Lufta er skarpere så det er nok ingen tvil om hvor det bærer hen men høsten kan bli fin den også og jeg har begynt å glede meg til jul for da skal listene i stua være kommet på.

 

IMG_0761 (640x469)

 

Vi har kunnet gjort det  ferdig men vi har likevel ventet fordi vi tar det samtidig med at vi lister rundt vinduene. Huset er nå isolert og  nytt panel på utsiden har kommet på og da måtte vinduene flyttes lengre ut. Nå skal vi gjøre oss ferdig utvendig, så skal vi ta det innvendige i høst.

Men du verden for noen dype fine vinduskarmer jeg får, skal vise seinere. Nå må dere ha en fin ettersommer rundt om og tusen takk for hilsen og kommentarer, det setter jeg umåtelig stor pris på.

5 kommentarer:

 1. Så digg det skapet ble med innhold. Fint å kunne vise fram noen av samlingene sine. Vi liker nok mye av det samme ser jeg. Har noen sånne hunder og andre dyr sjøl også, og samlinga mi med fattigmannsølv er omtrent like stor som din, men den også blir større sånn litt om litt. Kortet var kjempefint, bare se på de snille øynene til elefanten, putt det i ramme og heng det opp. Dype vinduskarmer er en drøm. Blomster og pynt kommer til å trives der. Koselig innlegg.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Skapet ditt er kjempefint. Og du har mange flotte ting inni det.
  Synd dere måtte ødelegge låsen, men så lenge det ikke syns
  går det jo greit.
  Ja det går mot høst, dessverre. Men en får finne ting å
  glede seg over også nå som det blir litt kjøligere.
  Godt med lune tepper på golvene og kunne tenne mer lys og lage
  en lun stemning.
  Brede vinduskarmer er herlig. Her er det fine vinduskarmer i 2.etg,
  der vi har tv stue nå. Nede i stuene er det smale karmer, men håper
  det kan bli en forandring på en gang.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlett
 3. Så fint at dere kom dere inn i skapet. Det gjør jo ikke så mye at det ikke kan låses, selv om det skal brukes til å oppbevare fine skatter som dette. Det viktigste er at dørene holdes igjen.

  Det blir sikkert deilig å bli helt ferdig med alt, selv om det er veldig fint allerede nå! (",)

  SvarSlett
 4. Tack för titten in i ditt fina skåp, fyllt med så många vackra saker!
  Bilden med den gamle mannen och elefanten grep mig i hjärtat så jag blev alldeles tårögd...
  Ni har det verkligen fint på Bergheim!
  Önskar dig fortsatta fina dagar på veckan!
  Kram ( från ett i dag regnigt och höstliknande Rörvik)

  SvarSlett
 5. Fattigmannsølv er så flott :) Høres ut som et koselig høstprosjekt det med skapet. Ja ramm inn mannen og elefanten- ser ut som de er sjelevenner. Kos deg i ditt vakre hjem :)

  God kveld klem Monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.