mandag 23. oktober 2017

Fargevalg
Så kom det morsomme, vi skal male.   Det som er stua i dag (og den er ikke stor), har hvert to stuer. Den ene var rosa, den andre en litt syrlig gulfarge. Vi ville ikke ha rosa stue, og gulfargen var litt for mye gul. Husbonden fikk velge farge og han valgte grønn.


Vi lette oss fram til en frisk grønnfarge, men oppdaget etter et strøk på en vegg at den ikke passet. Den hadde noe "tutti frutti" over seg som ikke passet til huset i det hele tatt, det var vare å begynne på nytt. På bildet under er fargen mye mer nedtonet enn den var i virkeligheten for den var skarp.
Vi fant en mer dempet grønnfarge i Jotun sitt klassiske fargekart. Fargen heter  8222 Krydderurt og er en  beroligende farge. Jeg trodde jeg kom til å bli lei av den, men etter fem år holder den fortsatt stand. Da er jeg mer lei av den gustavianske blå, som vi har på kjøkkenet. En vegg ble tapetsert og da lette vi etter tapet i liknende fargenyanse. Valget falt på Borås 19442, Trellis Leaves. 
Vi fikk  også ny spesiallaget dør med glassvindu fra Woie snekkerfabrikk i Lofoten, malt i egghvit. Døren er egentlig en ytterdør, men har terassedørlås, det vil si tre låspunkter for å hindre trekk gjennom døra, siden den går i fra stua og rett ut.

En tømmervegg i stua var allerede tatt fram da vi overtok huset. Tømmeret som er brukt er ganske grovt og var verken høvlet eller pusset .Det passet ikke så godt med grønne vegger, lys tapet, hvitt tak og listverk, og så en grov tømmervegg. Vi prøvde en periode men kom fram til at vi ville male veggen. Vi brukte en uke på å pusse det glatt før vi malte i Egghvit, det samme som tak og listverk.
Vindiskarmer ble også malt i egghvit.
Sånn ble det altså. Stua har gjennomgått flere faser når det gjelder møblering, men det kommer i et senere innlegg. I neste innlegg skal jeg vise gulvet i stua og hva vi gjorde med det. Noen bilder vil sikkert gå igjen i denne serien, men heller det enn å linke til andre sider, så dere får heller bli litt hjernevasket underveis.


 


Stua på Bergheim 2017.

3 kommentarer:

  1. Nydelig grønnfarge, så jeg forstår at dere fortsatt er fornøyd med valget.

    Her var også tømmeret så ødelagt at vi har pusset, sparklet og malt her også.

    SvarSlett
  2. Jeg liker også denne grønnfargen. :-) Det er kjempevanskelig å velge farge ut fra et fargekart synes jeg, skrekken er akkurat det dere opplevde med resultatet at man må male på nytt. Har opplevd det jeg også...

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.