mandag 16. oktober 2017

Vi måtte ha et soverom


 
 

 Vi hadde innordnet oss på et av rommene med en madrass på paller. Det gikk jo greit når vi ikke bodde på Bergheim og kun var der i helgene. Vi jobbet hardt hele lørdag og søndag og reiste hjem søndag kveld, slitne og skitne.  Badet var ødelagt og vi hadde ikke dusj, kun toalett som vi hadde koplet fra alt det andre for å kunne bruke igjen. Dusje måtte vi gjøre da vi kom hjem søndag kveld.Så tok vi vinterferie og vi fikk lyst å male det største rommet.
Rommet var panelt fra vegg til tak, men unntak av en vegg med panelplater (koreapanel) Det  tidligere malte gulvet var slipt ned. Tak og vegger ble grunnet og vi bestemte oss for å rive koreapanelet. Mens jeg holdt på med dette, fikset Tore dusj i et rom i fjøset, som hadde innlagt kaldt vann. Han fikk tak i en brukt varmtvannbereder, demonterte dusjkabinettet på badet i andre etasje og flyttet det ned i fjøset. Det fungerte som bad/ dusj i flere måneder også etter at vi flyttet til Bergheim, men det kommer i et seinere innlegg.
Vi malte taket hvitt og veggene i en lys blåfarge. Da det var gjort reiv vi panelveggen og bak den fant vi det originale panelet med en herlig frisk grønnfarge. Hadde vi revet ut koreapanelet først, hadde nok hele rommet fått denne grønnfargen, men vi orket ikke å male opp igjen, så da ble den grønne veggen også blå. Jeg har tatt vare på en bit av panelet for å ha fargen.
På bildet over, vises også at gulvet har hatt to ulike grønnfarger. Så var det inn med seng og nytt sengetøy. Å legge seg på dette rommet var fantastisk, siden resten av huset var anleggsområde. Og med dusj i fjøset var det reine luksusen å kunne gå til sengs nyvasket og ren.

Selv om vi visste at dette var midlertidig og at hele loftet etterhvert måtte rives, så var det deilig å sove på et lyst og friskt soverom. Vi brukte rommet fra februar 2013 til vi reiv hele loftet i fjor for å forsterke bæringer både i tak og gulv. Men selv med et nyoppusset soverom gjenstår det mye både i stua og på kjøkkenet, så neste i innlegg må jeg nok tilbake dit.


3 kommentarer:

  1. Dere fikk innredet et flott soverom for byggeperioden. Jeg er så imponert over hvor hyggelig dere gjorde det.
    Vi hadde også en seng her på gården mens vi holdt på. Nå bodde vi så nær at den ble heldigvis ikke så mye brukt for det var bare en seng på et rom stablet med det første flyttelasset.

    SvarSlett
  2. Kan virkelig tenke meg at dette føltes som en liten himmel av en milepæl. :) Begge fargene var fine, men jeg har en liten forkjærlighet for grønt har jeg oppdaga etter at jeg flytta inn hit.

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.