mandag 11. juni 2018

Soverom 2


Nå holder vi på med gjesterommet, det ligger i andre etasje i det nye utbygget vi startet på høsten 2017. Først viser jeg bildet av starten på utbygget. Siden dette måtte gå trinnvis med andre ting kunne vi ikke rive veggen først.

 Men noe måtte vi ta, taket på inngangspartiet blant annet. Til jul 2017, så det slik ut på utsia.

 Da har vi kledd og isolert veggen på utsia og lagt taket. Vi har også bygget veranda som skal kles inn med vegger og vindu. Men trapp har vi ikke så her krevdes kreative, midlertidige løsninger.


Det er brukt  trematerialer  fra ytterst til innerst. Bygget er reist opp med stenderverk , deretter har vi lagt på liggende kledning og isolert med Hunton trefiber matter.
Taket innvendig er bordkledd med perlestaffpanel, som overalt ellers i huset.
Det samme er kneveggene og en høyvegg. Veggen ut mot gårdsplassen er kledd med plater, fordi vi ville ha en vegg med tapet.
Vi la først et undergulv i tre, så har vi brutt litt med tradisjonen og lagt et klikkergulv over. Det kan imidlertid fjernes lett. Tregulvet under er ikke lagt med gulvplank, men med vanlig kledning. Det er endel jobb å gjøre med det for å få det fint og vi har så mange prosjekter både ute og inne at vi valgte en midlertidig løsning bare for å bli ferdig.Da er det ikke så mye mer som gjenstår før det første nybygde rommet i huset står ferdig.
Del 2 kommer plutselig.

2 kommentarer:

  1. Det er så gøy å følge med på sånne prosjekter. Er spent på hvordan dere skal utnytte plassen under den lave kneveggen.

    SvarSlett
  2. Så artig vri, egentlig, å starte helt fra begynnelsen. Det er ikke alt man bare kan pusse opp og si seg ferdig med, noe må bygges først. (",)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.